städa

Städa bort skräp från ett rörigt garage!

Städa ett rörigt garage är mer än bara ett öga. När ditt garage är rörigt och oorganiserat är det inte en plats någon vill vara. Det är inte bara svårt eller omöjligt att parkera din bil, utan du kan också ha problem med att hitta något. Har du någonsin försökt få en spade och av misstag tappat lådor med juldekorationer på din fot?

Ett rent garage hjälper dig inte bara att hålla ordning, utan det kommer också att ge dig tillbaka massor av kvadratmeter. Vi går igenom allt du behöver veta om hur du städar ditt garage. Det är dags att komma igång med hur du blir av med din röran, den här guiden har allt. Låt oss bli organiserade.

Läs mer på min blogg här.

städa-garage

Ta ut allt ur garaget

Det första du bör göra när du börjar städa ur ett rörigt garage är att ta bort allt, inklusive eventuell röra du kan hitta. Ta ut varenda föremål från ditt garage. Även om detta kan verka överväldigande, är det det enda sättet att göra det. Kom alltid ihåg att för att se resultat under denna process måste du förbinda dig att ta ut allt, detta inkluderar saker som soppåsar, gammal sportutrustning, smutsiga gamla skåp som är fyllda med onödigt skräp.

Börja med att rensa ut garagegolvet

Ta bort allt skräp från väggarna, från golvet och i valfri takförvaring. När du tar ut allt har du en bättre uppfattning om vad som finns inuti. Utan alla dessa förvaringskärl i vägen finns det mycket mer utrymme på garagegolvet för att börja städa garaget.

Tänk långsiktigt

Att tömma garaget hjälper dig också att planera din förvarings- och organisationsplan. Du kommer att kunna se var du kan installera några extra hyllor eller organisatörer om det behövs. För stora föremål finns det servicealternativ för att frakta bort dem.

Fokusera på saker du aldrig har rört förut

Vi pratar om alla de där kartongerna, den där enorma lådan med färg som du fick i julklapp för 4 år sedan och de där slumpmässiga husmaterialen som du aldrig visste att du hade. Allt, även det du inte bryr dig om eller någonsin kommer att använda, måste läggas åt sidan för att du effektivt ska kunna städa ditt garage.

Rengöringstips

städa-tips

Sortera och organisera

Därefter vill du tänka på dina kriterier för att behålla vissa föremål. Tänk på hur ofta du använder saker och när du senast använde just det föremålet. Om du till exempel hittar en flytväst för spädbarn och ditt barn är 12, är ​​chansen stor att den inte uppfyller kriterierna att behålla. Se till att alla möjliga föremål du hittar är något som du kommer att använda någon gång. Om du inte har en trädgård längre men du har smutsjord så behöver du förmodligen inte längre det. Om du har en brandfarlig låda, placera den på ett säkert ställe.

Överväg en garageförsäljning

En annan möjlig teknik för att effektivt hantera alla dessa föremål är att hålla en gårdsförsäljning. Det kan vara användbart att organisera en lista över objekt som du vet att folk kommer att vara intresserade av, och redogöra för andra som kan vara intresserade av vissa verktyg som du inte längre behöver. Allt detta arbete kommer att löna sig när du börjar tjäna lite på all smuts i dina garage. Tänk på att vissa föremål inte kommer att säljas vid något tillfälle. Vissa föremål måste antingen doneras eller förvaras utan extra värde.

Behandla ditt garage som ditt hem

Att ha ett rent hem går hand i hand med att ha ett rent garage. Du skulle inte ha slumpmässiga verktyg som en trädgårdsslang, soptunnor, lådor liggande runt ditt hus. Detsamma gäller garaget, allt som är onödigt skräp ska hanteras. Att ha golvyta är ett måste för alla som vill ha plats i sitt garage. Golvet är inte ett utrymme för slumpmässigt kattsand eller kattsand. Slumpmässiga föremål som kartonger kommer att behöva kasseras.

Ställ inte bara in det och glöm det

Det är fysiskt omöjligt att använda en dammsugare utan plats i ditt garage för att göra det. Håll koll på din återvinning, rengör dina skåp, sök efter skräp och släng det. Använd inte ditt garage som en glorifierad soptunna, behandla det som du skulle göra i ditt hus!

Välj att donera, slänga, sälja eller behålla garageföremål

Du vill sedan dela upp allt i fyra högar. Dina högar kommer att innehålla saker att donera, slänga, sälja eller behålla. Du kan dela av en plats på din trädgård eller din uppfart, så att du har tillräckligt med utrymme. Tänk på att vissa av de saker du vill donera kanske inte är användbara för den högen, och det gäller även den andra situationen. Något onödigt skräp som du kan tycka är värdelöst kan faktiskt vara det som är värt något och det du kan ha nytta av kan möjligen inte ha något värde.

Kom ihåg att du kan donera

Donationshögen kommer att vara föremål i gott skick som du vet att någon annan fortfarande kan använda. Om du hittar något nytt med taggar på, kanske du kan sälja dessa föremål på en begagnad marknadsplats eller till en återförsäljningsbutik. Du kan ha en garage försäljning eller en garage giveaway typ av händelse med några vänner eller bara ditt grannskap. Något som du kan tycka är värdelöst kan vara något som din granne är i stort behov av.

Din nästa hög kommer att vara allt du har. Lägg inte tillbaka det här i ditt garage ännu. Du vill hålla ditt garage tomt så att du kan städa och organisera det.

Glöm inte att göra dig av med de saker du aldrig kommer att använda

Den sista högen kommer att innehålla saker du vill slänga. Det finns bara några saker som inte är värda att behålla, sälja eller donera. Lyckligtvis finns det flera servicealternativ tillgängliga för att göra det enkelt att slänga ditt röra. Du kan ordna en bekväm och problemfri upphämtning direkt från ditt garage.

Börja alltid med att organisera garaget innan städningen rekommenderar därför att du besöker wickerlove för tips.

Sätt att rengöra garaget

Nu när ditt garage är tomt, bör du använda denna tid för att städa ur ditt garage. Du vill börja med att ge det ett bra svep. Du kan också ta fram ett vakuum för att se till att du får ut all smuts, damm och spindelväv. När du ändå städar i garaget glöm inte att underhålla bilen läs då på dekkpartner.se

Börja med att sopa

Sopa väggar, hörn och tak om möjligt för att ta bort spindelväv och damm från svåråtkomliga platser. Glöm inte att torka av det du förvarar också. Damma av dina väskor, papperskorgar, förvaringskärl och andra lediga saker för att ta bort all ansamling.

Låt inte allt damm ligga kvar

Det värsta med garage är att ha alla dessa otäcka spindelnät och damm över garageväggarna. Att ha rena garageväggar är garage städning 101.

Ta del av det som är permanent värdelöst

En annan sak att komma ihåg när du städar ut ditt garage är att se till att alla verktyg du kasserar du verkligen inte behöver. För det mesta är det inte en bra idé att bli av med dessa verktyg eftersom de kan ha någon nytta för dig någon gång, så vi rekommenderar att du har ett separat skåp eller soptunna för att lagra sådant här.

Städa ett garage

städa-golv

Hoppa inte över djuprengöring

När ditt garage är tomt är detta också den bästa tiden att ge det en djuprengöring. Beväpna dig med några trasor, rengöringsdukar, en mopp, desinfektionsmedel och en fönsterputs. Gör en tvållösning för att ge ditt golv ett snyggt rent. Utnyttja de tomma golven och ta bort oljefläckar också.

Kom ihåg att rengöra ytor

Desinficera och damma av alla ytor, hyllor, täta sprickor och dörrar. Det sista du vill göra är att lägga undan det du städar på smutsiga, dammiga hyllor. Du kan använda en fönsterputs för att rengöra alla fönster du har. Det är också ett bra tillfälle att rengöra din garageports spår och sensor om du har en. Förvara inte detta skräp på din uppfart heller. Det är viktigt att du förvarar föremål som behöver återvinnas i återvinning och så vidare. På så sätt kan du ta ett steg för att hjälpa till att hålla miljön ren såväl som ditt garage. Skåp, golv och din garageport är alla saker du inte brukar rengöra som du bör ta chansen att städa medan du kan. Garagestädning är en lång process men efter ansträngningen är resultatet alltid värt det. Och det kommer att vara värt för ditt förstånd också.

Överväg ny färg

En ny lackering kan göra en enorm skillnad. Det finns ingen bättre tid att sätta en ny lack på än när hela garaget är städat och redo för målning. Glöm inte att använda en sur tvätt på golven, slipa väggarna, fylla hål med plåster och bära skyddskläder.

Organisera ditt garageutrymme

Den mest tillfredsställande delen av att ta bort garagetrassel är att få ordning på dig själv. Du kommer att vilja inventera allt du håller. När du väl ser vad du har har du en bättre uppfattning om vilken lagring du behöver.

Fristående hyllor, vägghyllor och krokar är alla bra att ha. Designa ditt organisationssystem i olika kategorier. Saker du använder oftast ska vara lättillgängliga. Krokar är bra för den här typen av saker. Spadar, krattor, kvastar och ett hundkoppel kan alla falla i denna kategori.

Tips för att hålla rent

Du kan sedan skapa zoner för saker som används en gång om året. Semesterdekorationer, slädar och sommarutrustning kommer sannolikt att falla i denna kategori. Extra toalettartiklar, pappersvaror och städmaterial ska också vara lätta att komma åt men barnsäkra.

Sortera tänk-om-delen

Saker du inte använder så ofta men som du ändå vill behålla kan placeras på de svåråtkomliga hyllorna eller till och med i takbjälken om du har förvaring där. Se till att även ha en plats att hänga din cykel om du har. Att få bort detta från golvet kommer att öppna upp mycket mer utrymme.

Städa ett rörigt garage en gång för alla

Ett rörigt garage är svårt att använda och spendera tid i. Tänk på alla kvadratmeter du förlorar genom att ha ett garage fullt av skräp och värdelösa verktyg. Ett garage som är rent och organiserat blir säkrare och roligare för hela familjen att använda. Allt kommer att ha en plats och städningen kommer att gå som en bris. Att ha ett organiserat garage gör det också mer användbart eftersom du kommer att ha lätt att navigera runt ditt garage.

Vara fokuserad

Att bli av med röran kommer att kännas som en enorm vikt som lyfts av dina axlar. Du får inte bara massor av lagringsutrymme tillbaka i ditt garage, utan du kommer också att få sinnesfrid. För att komma igång med din garagestädning, fyll i kontaktformuläret här för att komma i kontakt med en specialist på skräpflyttningsföretag. Ditt pålitliga proffs hjälper dig att schemalägga en tid och göra borttagning av skräp enkelt och problemfritt. Se till att du bifogar din e-postadress så att de kan återkomma till dig så snart som möjligt. Vänta inte med att påbörja din garagestädning. Ska du göra en flyttstädning läs inlägget ” Dags för flyttstädning? tips min granne gav mig som du måste tänka på.

För mycket arbete?

Tryck på städfirma Stockholm för att hitta ett dedikerat städbolag. Oavsett din situation kan de alltid komma men en hjälpande hand.

Läs även hur du kan få organiserat garage på budsautomotiveservice.com.

Kolla även in denna bloggen cheapoutboardmotors för råd och tips på hur du tar hand om din bil.

Similar Posts