hur man bloggar - blogg

Hur man bloggar – Om bilar!

Hur man bloggar beror lite på – En blogg som i det här fallet ska handla om bilar, då gäller det såklart att du skriver om intressanta saker som hela tiden engagerar och berör för de som är intresserade av just bilar. Därför är det viktigt att du hela tiden uppdaterar sidan med för följaren intressant och relevant information.

Just en bilblogg som är ett ganska brett ämne kan inkludera väldigt mycket – Allt från däck till motorer samt även riktigt nördiga grejer och detaljer som fäljar, inredning och belysning – Ny teknik inom AI – Även guider och vägledning är av stort intresse.

Frågan är också – Vad brinner du för? – Vad vill du skriva om?

Är det viktigaste? Eller har du en blogg på ditt företag och måste där anpassa dina inlägg efter hur statistiken ser ut på vad dina följare tycker är mest intressant och relevant?

Varför bör jag fundera över mål och syfte med bloggande?

Därför att ju fler som läser dina inlägg, ju större räckvidd får du så att du kan få flertalet nya följare. Då detta är en fin balansgång mellan att vara dedikerad sitt ämne och skriva för lust och hjärta – Är det viktigt att veta innan du börja sätta upp viktiga mätvärden för att se hur din blogg presterar.

(Om det inte är viktigt för ditt bloggande – Är det bara att fortsätta att blogga på om ämnen som du själv starkt brinner för.)

Men bloggar du för tex. ett företag

Då är det viktigare att bjuda på nyheter och relevant information som ligger rätt i tiden för just nu. Här får du inte behålla dina följare om du skriver inaktuella inlägg – Vilket i sin tur innebär att du tappar följare – Som i sin tur tappar intresset för dina produkter – Som lever i samklang med ditt bloggande – Och du tappar till slut kunden.

Läs makeitdesign om du vill veta hur man designar en hemsida.

”Med andra ord – Allt beror på syfte och mål med din blogg”

bilblogg - grafittavla

För att komma igång med ditt bloggande

Börja med att hitta ett ämne som du är intresserad av och vet mycket om. Gör sedan din research och se till att inkludera massor av fakta och siffror för att stödja dina synpunkter.

Här kommer fem bra snabbtips för dig som när en ny bloggare!

 1. Bestäm överliggande ämne som du ska blogga om
 2. Se till att ha bloggen på en egen domän
 3. Uppdatera bloggen regelbundet för att hålla den levande
 4. Speciella sidor för information och kontakt om dig ska finas med
 5. Passa på att använda sociala medier för att snabbt sprida att din blogg är igång
hur man bloggar - Some

”Specialtips” – Vill man tjäna pengar på sin blogg – Kika mer om det här!

Se även till att:

 • Skapa din egen unika stil
 • Och du! – Glöm inte korrekturläsa innan du publicerar

Blogga gärna med hjälp av SEO

När du blivit lite varmare i kläderna finns fler finesser att ta till för att nå en större publik – Det har att göra med HUR du skriver – Tar du hjälp av SEO kommer du nå helt nya höjder. Är detta något som intresserar dig så måste du läsa 21 tips på sökordsoptimering för Google 2022 – Här kan du även läsa hur en SEO-byrå påverkar din omsättning.

Att skriva så att Google förstår och tycker om min blogg?

Med det menar vi att Google’s algoritmer enkelt ska förstå vad du skriver om – För att faktiskt hjälpa dig att få fler följare. Detta gäller både när du söker i en webbrowser eller kommunicerar med Google Assistant via en smart högtalare.

Hur gör man det?

Det enklaste sättet man kan göra för att märka skillnad, är att gå ut på nätet och göra en grundlig research och fråga sig – Vad söker folk på egentligen?

Det som folk söker på kan du dra nytta av!

Använd dessa frågor som folk skriver in i Google sök – Och ge svar på dem i din blogg. – Detta älskar Google!

Google Belönar

Om flertalet besökare på Google’s sökmotor har ställt ungefär samma fråga – Och du använder det som ett ämne i din blogg där du även besvarar denna fråga, så är chansen större att din blogg får mer uppmärksamhet och plötsligt börjar lyfta sig uppåt i rankingen på Google.

Vad innebär det för mig?

Det innebär att dina inlägg nu börjar synas för ännu fler besökare och genom ökand synlighet kan det dra till sig både ny och större publik till din blogg.

Kan man göra mer för att förbättra sin blogg?

Ja – Lägger du till väl genomtänkta Titlar och Metadescription samt att du använder dig av ett lagom antal sökord och synonymer till dessa i din text kommer algoritmerna belöna dig – Glöm inte heller att lägga till de viktiga intern och externa länkarna.

hur man bloggar - enter title here

Om SEO låter invecklat och krångligt?

Tycker man att det här med SEO- och Sökmotoroptimering låter svårt? – Finns det byråer som sysslar med detta hela dagarna – Här är en länk på en byrå som är duktig på seo göteborg och som gärna hjälper dig att ranka högre på Google.

Ska man bara skriva för Google’s algoritmers skull?

NEJ – Absolut inte! – Google blir dessutom smartare allt eftersom, vilket innebär att det är lika viktigt att texten har ett fint flöde med en fin blandning av text, bild för läsaren – Om inte det viktigaste i skrivande stund.

Sammanfattning för att skriva en bra blogg!

För att skriva en bra bilblogg måste du fånga läsarnas uppmärksamhet och hålla dem engagerade.

 • Gör din research – Vilka är de mest populära trenderna på marknaden just nu? Hur passar din blogg in i detta?
 • Du bör också brinna för ditt ämne eftersom folk lätt kan se om du bara skriver för att du måste.
 • Det är viktigt att din blogg uppdateras regelbundet för att hålla läsarna engagerade.
 • Slutligen, se till att korrekturläsa innan du trycker på ”publicera” – En sida med mycket felstavningar ger ett oprofessionellt intryck.

Stort Lycka till!

Är du intresserad av SEO och Ekonomi så borde du besöka denna bloggen securetogether.

Är du intresserad av att annonsera på Google – Så kan du lära dig mer om Googlel Ads här!

Förresten… har du hört talas om den nya sökmotorn & uppstickaren – Duckduck go?

Fortsätt gärna ätt spåna vidare på vår bilblogg här – Den är vi rätt nöjda med faktiskt! 🙂 https://abbilverkstan.se/

Vill du läsa om varför elbilar är bättre för miljön? Klicka här

Similar Posts