ordning och reda - verkstaden

Ordning och reda i verkstan

Att ha ordning och reda i verkstan krävs för att det ska vara en säker och godkänd plats att verka och vara på. Lättare sagt en gjort för många som vet hur det är att arbeta i en verkstad.

Ordning och reda på utrustningen

Se till att ha en organiserad verkstad med all nödvändig utrustning, alla verktyg och reservdelar som behövs för att slutföra varje uppgift. Att hålla din verkstad ren och snygg kan vara svårt ibland. Ett sätt att förebygga detta är att använda sig av enhetsboxar eller skåp med låsbara dörrar, där var sak har sin egen plats.

ordning och reda - verktyg

Detta gör att du kan hålla ordning och reda på dina saker lätt. Det kan lätt hittas och de kan bara återplaceras på samma ställe. Därmed minimerar man att verktyg kommer på villovägar. Tänk på detta när du planerar din verkstad. Planera för att ha exakt rätt utrustning och kontrollera alla delar och tillbehör innan du går vidare till nästa uppgift.

Detta förhindrar även att du förväxlar och tar fel delar eller fel material till dina reparationer, samt att det inte blir fel uppgifter utförda i fel ordning. Kontrollera även alltid dina reservdelar och verktyg innan du börjar jobbet och lägg fram dem i den ordningen de ska användas i.

Detta kommer att förenkla arbetet för dig och du hittar lätt det du ska använda när du behöver det utan att spilla extra tid på att leta.

Läs mer på bloggen wickerlove för fler tips på hur du organiserar ditt garage.

Utforska den här bloggen för att få nya idéer och inspiration autolifestore.

Ha även ordning och reda på själva ”städmaterialet” för lokalen.

Dessutom är det mycket viktigt att du har speciell städutrustning lämpad för grovrengöring i lokalen och att det finns speciella utrymmen utformade efter de olika städuppgifter. Brandsäkra och låsbara skåp för lättantändliga och farliga kemikalier.

ordning och reda - sprayflaska

Anlitar du ett städbolag slipper du givetvis den delen med att hålla med alla de olika typer av rengöringsmedel som behövs för en verkstad, de är experter och vet vad som behövs och har med sig allt nödvändigt rengöringsmaterial då de kommer. Läs även inlägget om att städa hemma, ” vad tycker ni om städhjälp? – jag provar nu!

Att hyra in städhjälp är idag väldigt vanligt då de flesta företag idag har fullt upp med att ta hand om sina kunder och de arbetsuppgifter de innebär. Så vill du göra det lite enklare och smidigare för dig så att du på så vis mer kan koncentrera dig på ditt verkstadsarbete – Så läs mer här om att hyra städhjälp på I-Shine.se

Ordning och reda på lagret

Det är av en speciellt god anledning att ha ett välplanerat och avskilt område för lager och reservdelar. Se till att från början ha rejält med plats. Ju fler reservdelar du kan ha hemma på plats, desto bättre kan du serva dina kunder snabbt och problemfritt, vilket även ger nöjda och återkommande kunder.

”Läs mer här om tips på hur du även kan fixa hemma!”

Komposterbart och återbruk

Ha ordning och reda på sådant som ska komposteras och sorteras. Men även sådant som kan återbrukas. Köksavfall och avfall från verkstaden håller du isär och ska aldrig blandas samman. Lika så gäller med papperskorgar från de olika lokalytorna i verkstaden.

Planera och utforma från början så att du får områden i lokalen som fungerar med smidighet när du utför dina arbetsuppgifter. Det ska vara lätt med minsta möjliga motstånd att ta sig an dessa tunga arbetsinsatser.

Vanliga skåpinsatser och arbetsbord är mycket smarta att ha. De är utformade för att kunna utföra specifika uppgifter, såväl som anpassas till en viss kontrollpanel eller med anpassade fästen för olika och specifika ändamål.

ordning och reda - stökiga verktyg

Mobila enheter förenklar

Mobila rullvagnar för verktyg är ett måste samt att golvet har ett flertal olika fästanordningar för att maskiner och tillfälliga ställningar enkelt ska kunna användas och flyttas allt eftersom fordon kommer in och ut. Samt då de har olika längd, tyngd och storlek. På så vis utnyttjas lokalens alla ytor till fullo.

Vill du även ha tips & råd vid flyttstädning – Så får du det här!

Funderar du på att starta en egen verkstad? – Här får tips och ekonomisk rådgivning.

Läs gärna mer intressanta inlägg här på bilbloggen: https://abbilverkstan.se/

Läs mer om miljövänliga produkter i bloggen veganisma.

Besök även a-städ om du är intresserad av att läsa om fler städföretag.

Similar Posts